GooiseYogascholen.nl

Voor alle yogascholen in het Gooi

op zoek naar yogakleding, een yogamat op props? Klik hier

GooiseYogascholen.nl

Voor alle yogascholen in het Gooi

op zoek naar yogakleding, een yogamat op props? Klik hier

Hot yoga

Hot yoga is een verzamelnaam voor alle soorten yoga in een verwarmde ruimte. Het is dus geen specifiek type en zowel bikram als hot vinyasa, hot flow, hot yin en nog veel meer soorten vallen onder deze paraplunaam. 

 

Wat is het verschil tussen hot yoga en bikram yoga?

Hot yoga is de verzamelnaam, waarvan bikram yoga een type is. Bikram yoga is altijd in een ruimte van 40 graden en kent 26 vaste poses, die je elke practice twee keer doet. Door elke keer dezelfde poses te doen, zie je precies wanneer je op welke pose vooruitgang boekt of welke nog iets meer aandacht kan gebruiken. 

 

Is het niet veel te warm? 

Hot yoga wordt gegeven in een verwarmde ruimte, meestal tussen de 28 en 40 graden. Hoewel je even zal moeten wennen, voelt 28 graden voor de meesten vrij comfortabel aan. Bij 32 graden wordt -logisch – het al een stuk warmer en 36 of 40 graden is instant zweten. De warmte zorgt ervoor dat spieren, bindweefsel en gewrichten op een veilige manier opgerekt worden. 

 

Of het te warm is verschilt per persoon, maar je kunt jezelf er goed op voorbereiden door vijf tot tien minuutjes voordat de les begint alvast in de zaal te gaan liggen. Zo went je lichaam aan de warmte, voordat je gelijk aan de practice begint. Daarbij helpt het ook als je niet te gehaast aankomt en ontspannen de les ingaat. 

Kies voor:

  • sticky yogamat, niet te dik
  • yoga handdoek voor opnemen van vocht
  • aansluitende kleding, ademend, liefst geen katoen
  • kies voor dry fit en een hemdje en yogalegging (kan ook een kortere legging zijn)
  • klein handdoekje voor afdrogen gezicht/ handen
  • waterfles