GooiseYogascholen.nl

Voor alle yogascholen in het Gooi

op zoek naar yogakleding, een yogamat op props? Klik hier

GooiseYogascholen.nl

Voor alle yogascholen in het Gooi

op zoek naar yogakleding, een yogamat op props? Klik hier

Kinder yoga

Ten opzichte van Hatha Yoga oefeningen voor volwassenen is er eigenlijk weinig verschil te ontdekken in de positieve effecten die Yoga heeft op zowel kinderen als volwassenen. Rust, soepelheid en kracht. Ook bij kinderen is Yoga erop gericht lichaam en geest in verbinding te brengen.

Kinderyoga oefeningen richten zich bijvoorbeeld op de ademhaling, maar ook de lichaamshouding wordt veel aandacht aan besteed. Visualisatie oefeningen komen aan bod en ontspanning is geïntegreerd.

Bij een Kinderyoga les wordt lesgegeven binnen de belevingswereld van het kind. Denk hierbij aan verschillende thema’s die dichtbij de natuur staan. Bijvoorbeeld een boswandeling, een wandeling door het park of een dagje naar het strand.

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de leeftijdscategorie en de daarbij behorende belevingswereld.

Wat is Kinderyoga voor kinderen met speciale behoeften?

Wat is Kinderyoga voor een kind met speciale behoeften? Kinderyoga is voor iedereen, dus ook voor kinderen met speciale behoeften. Denk hierbij wel aan een professionele Yoga docent die een geschikte aanpak hanteert.

Het bespreekbaar maken van de speciale behoeften en het hanteren van een passende aanpak, zal het process positief stimuleren. Elke oefening heeft een eigen positieve uitwerking. Uit onderzoek blijkt dat door de geschikte houdingen op een passende manier te beoefenen, er al vele kinderen erg geholpen zijn!

Kies voor:

  • Een mat die slijtvast is