GooiseYogascholen.nl

Voor alle yogascholen in het Gooi

op zoek naar yogakleding, een yogamat op props? Klik hier

GooiseYogascholen.nl

Voor alle yogascholen in het Gooi

op zoek naar yogakleding, een yogamat op props? Klik hier

Power yoga

Power yoga is een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. Power yoga bestaat uit krachtige oefeningen die je continu herhaalt. Je leert vanuit verschillende ademhalingstechnieken hoe je ademhaling bijdraagt aan je lichamelijke inspanning. Door de herhaling van de krachtige oefeningen en je bewuste ademhaling, kom je in een fijne flow terecht. Power yoga maakt je sterker en leniger en je krijgt er een betere conditie van.


Als je denkt dat yoga zweverig en rustig is, volg dan een keer een les power yoga. Waarschijnlijk weet je na deze les zeker dat yoga ook gewoon een sport is. Power yoga is een afgeleide yogastijl van de ook fysiek zware yogastijl ashtanga yoga. Ashtanga yoga is een krachtige stijl die bestaat uit zes vaste series. Elke serie heeft vaste yogahoudingen die je elke keer weer op dezelfde volgorde uitvoert. Deze herhaling in yogahoudingen maakt je sterk en soepel. Wil je ashtanga yoga uitvoeren zoals deze bedoeld is, dan vergt dit veel oefening. Eigenlijk mag je zelfs niet eens naar de volgende houding, als je de houdingen ervoor niet perfect kan uitoefenen. Daarom is power yoga een afgeleide van ashtanga yoga. Power yoga is namelijk niet zo streng in het volgen van vaste series, maar deze stijl is wel net zo krachtig.


Voor wie is Power yoga?

Power yoga is voor iedereen die op een krachtige manier wil werken aan de balans tussen lichaam en geest. Ben je sportief, wil je fit worden of blijven en wil je echt het gevoel hebben dat je lichamelijk uitgedaagd wordt, dan is power yoga iets voor jou. Maar vergis je niet. Power yoga is juist ook voor diegene die uit zichzelf wat rustiger zijn en juist de zachtheid van andere yogastijlen waarderen. Door een yogastijl te kiezen die niet direct aansluit op je eigen karakter, leer je jezelf, je lichaam en je eigen grenzen nog beter kennen. Dit geldt ook voor de sportieve en energieke personen onder ons. Ja, power yoga is waarschijnlijk een yogastijl die aansluit op je sportieve doelen, maar probeer ook eens slow flow yoga of yin yoga. Dit zijn rustige yogastijlen waar je juist leert om je energie op een andere manier te leren kennen en gebruiken.

Kies voor:

  • een mat met een goede grip, niet te dik
  • eventueel een blok of riem,
  • aansluitende kleding die goed blijft zitten/ dry fit